Dit is mijn verhaal

DaisyRanoe DSCF3708 kopie

Hoi! Ik ben Ellemieke

Avontuurlijk, creatief en een beetje chaotisch

Ik houd van uitdaging en de dingen een beetje anders doen dan verwacht.
Van buiten zijn word ik heel gelukkig en het buitenleven inspireert me bij veel foto’s die ik maak.
Het is voor mij een superleuke uitdaging om me in te leven in jouw verhaal en daar de mooiste plaatjes bij te maken. Ik houd van echtheid, echte portretten, echte verhalen, als het kan met een rauw randje.
Ik hou van avontuur en ben altijd op zoek naar nieuwe dingen. Ik zie vaak details die een ander over het hoofd ziet. Dit zie je terug in de foto’s die ik maak. 

Flexibel en invoelend

Doordat ik op veel verschillende plekken en op verschillende manieren heb gewoond en gewerkt, ben ik flexibel en niet onder de indruk van plotselinge veranderingen en gebeurtenissen.

– Een keer haperde mijn camera op het belangrijkste moment van de dag, maar niemand heeft het gemerkt. En de foto’s waren er niet minder om – 

Ook heb ik veel mensenkennis doordat ik met zoveel culturen en mensen in aanraking kom. Al deze kwaliteiten gebruik ik in mijn fotografie.

Avontuurlijk

Ik houd erg van avontuur. Dat zorgt er voor dat ik in het diepe durf te springen zonder te weten wat er precies gaat gebeuren. 

– Soms word ik gevraagd omdat er iets misgegaan is in de planning. Dan weet ik pas ‘s ochtends wat de opdracht voor diezelfde middag is – 

Dusss… zoek je lastminute nog een fotograaf? Geen probleem! Ik ben er ook om jullie laatste moment stress op te lossen! 

Kleurrijk en creatief

Mijn foto’s zijn speels, kleurrijk en echt.

De hoogtepunten moeten natuurlijk vastgelegd worden en de andere momenten die jullie belangrijk vinden. 

Maar daarnaast zoek ik graag naar gewone en onverwachte momenten om jullie verhaal daarmee compleet te maken.

Mijn verhaal

Ik vind het heerlijk om mensen vast te leggen en dan te merken hoe blij ze zijn omdat ze er geweldig opstaan. Het lijkt soms wel of ze met hele andere ogen naar zichzelf gaan kijken. Prachtig om te zien hoe de houding van mensen verandert tijdens een sessie.

Maar het allerleukst vind ik om ‘observator’ te zijn. Tijdens events, bruiloften, de gewone dagen thuis in een gezin, tijdens iemands werkdag.

Ik observeer en leg vast. Soms hele gewone dingen, soms net dat momentje wat je gewoonlijk niet zou opvallen, of een detail wat prachtig uitkomt omdat er een zonnestraal op valt… 

Mensen aanspreken gaat bij mij vanzelf. Ik stel graag vragen en houd ook van mensen uit hun tent lokken. Mensen voelen zich snel bij me op hun gemak.

Ik kan de sfeer vastleggen en de juiste momenten pakken. Maar ook de hele gewone dingen die dan juist weer bijzonder worden.

Jullie krijgen met mijn foto’s het complete verhaal…

4E4A8604
IMG 1323
IMG 7902

“Wat een prachtige foto’s!

Echt, daar valt of staat de communicatie mee.

En nu staat ie als een huis. Supermooi!”

Danielle, communicatiebaas

 

 

Willen jullie meer weten of mij boeken?

Ik fotografeer vaak rond Delft, Den Haag en Rotterdam, maar ben door heel Nederland beschikbaar. En daarbuiten!